Sneller internet in je woning

Internet specialisten hebben op internethunter.be al het een en ander geschreven over WiFi versterkers voor snel draadloos internet. Ben je overtuigd van het nut van een wifi versterker en is zo’n apparaat de oplossing voor de problemen die je ondervindt rondom het gebruik van draadloos internet? Dan vind je hier meer informatie over de wifi versterker van Netgear die het bedrijf verkoopt als de WN2500RP Range Extender. De Netgear WN2500RP wifi versterker is een dual band repeater. Dit betekent dat het apparaat op zowel de 2,4 als de 5 GHZ het draadloos internet signaal kan versterken. Dit betekent in theorie ook dat de deze versterker hogere snelheden mogelijk moet maken doordat het apparaat twee frequenties ondersteunt. Natuurlijk heb je daarnaast ook een snel internet abonnement nodig. Vergelijk daarom via www.internethunter.be wat voor jou het beste internet abonnement is.

WiFi versterker voor het beste internet

Naast een wifi-versterker voor draadloos internet is de WN2500RP ook een access point. Je kunt op het apparaat namelijk tot vier bedrade netwerk apparaten aansluiten. Zo kun je de wifi versterker in je studeerkamer plaatsen en daar je vaste computer en je wifi printer aansluiten op het apparaat. In de doos van de WN2500RP range extender van Netgear vind je een adapter, een handleiding, de extender zelf, en een boekje met daarin de handleiding. Helaas is de handleiding niet in het Nederlands, je zult de installatie van het apparaat moeten doen met de Engelse versie. Wist je trouwens dat Apple ook een WiFi modem heeft? Dit heet de Apple AirPort.

Installeren van de Netgear WN2500RP

De installatie van deze wifi versterker is super eenvoudig. Je sluit de wifi versterker aan op het stopcontact met de bijgeleverde adapter, drukt op de WPS knop van je router en drukt tegelijkertijd dezelfde knop in op de range extender en in principe werkt de range extender nu. De volgende stap is het strategisch plaatsen van de range extender op een goede plek in je huis. Biedt je draadloze router geen WPS functionaliteit? Ook dan is installatie een fluitje van een cent. Je sluit de wifi versterker van Netgear aan op de stroom en maakt op je laptop verbinding met een tijdelijk netwerk dat het apparaat heeft aangemaakt. Dit draadloze netwerk heeft als naam ‘NETGEAR’. Zodra je verbinding hebt surf je op je laptop of computer naar www.mywifiext.net. Als de webpagina zich heeft geopend heb je verbinding met het configuratiescherm van de Wifi versterker. Je kunt hier aangeven welk draadloze netwerk het apparaat moet versterken. Ook kun je hier het wachtwoord van deze verbinding opgeven en kun je een aantal andere opties aanpassen. Is de wifi versterker eenmaal geconfigureerd dan kun je hem op een goede plek in je huis plaatsen om vandaar het draadloos internet goed te kunnen versterken.

Conclusie

De Netgear WN2500RP Range Extender of Wifi Versterker is een prima apparaat dat snel en gemakkelijk te installeren is. Als je van plan bent om een wifi versterker te gaan kopen dan is de wifi versterker van Netgear een prima keus. Vooral de degelijke bouwkwaliteit en de gemakkelijke installatie zijn pluspunten van dit apparaat. De nadelen van de WN2500RP Wifi versterker zijn vooral de trage doorvoersnelheid na het versterken en de lange wachttijd tijdens het veranderen van instellingen op de wifi versterker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *