VPN

Veilig internetten met een VPN service op Apple en meer: zo werkt dat

Wanneer je op het internet actief bent, laat je daarbij data en persoonlijke gegevens achter. Zo ook wanneer je downloadt of gebruikmaakt van een torrent of streamingdienst. Hier zit je als internetgebruiker niet altijd op de wachten. Een VPN gebruiken biedt dan uitkomst. Lees hier alles over veilig internetten met een VPN service. Wat doet een VPN en welke VPN-service past het beste bij jou?

 

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN zorgt ervoor dat je versleuteld en anoniem kunt surfen. Dit houdt in dat je geen persoonlijke gegevens achterlaat op het internet. Bovendien is je ip-adres afgeschermd, dus je online activiteiten zijn niet te herleiden tot jouw netwerk of computer. Je maakt gebruik van een VPN door de software te downloaden van een van de vele aanbieders van deze service. Vervolgens schakel je deze in zodra je anoniem wilt surfen of downloaden. 

 

De voordelen van een VPN

Dankzij een VPN kun je ten eerste dus veilig internetten. Met een VPN service kun je echter nog meer. Groot voordeel is onder andere dat je de locatie van de server waarmee je wilt verbinden kunt kiezen. Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof je vanuit de VS verbinding maakt, terwijl je feitelijk elders zit. Daardoor kun je in het buitenland websites bezoeken die in bepaalde landen geblokkeerd zouden zijn. Ook Netflix is met een VPN overal een optie. 

 

Een VPN aanschaffen: enkele aandachtspunten

Waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een VPN voor Apple systemen en overige? Vergelijk online reviews van aanbieders en maak je keuze op basis van de volgende aandachtspunten.

 

  • Beveiliging en privacy: de doorsnee internetgebruiker zal meer dan veilig kunnen internetten met een VPN service. Sommige gebruikers stellen echter strengere eisen; vergelijk de aanbieders dus goed met elkaar als je specifieke beveiligingseisen hebt. 
  • Snelheid: gebruik van een VPN zorgt vaak voor snelheidsverlies. Is dit een belangrijk aspect voor je, kies dan een VPN-service die niet op snelheid lijkt in te leveren.
  • Gebruiksgemak: ga na welke aanbieder voldoet aan jouw eisen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Wil je zelf allerlei instellingen kunnen aanpassen? Gebruik je het liefst een mobiele app? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *